HTML

Egyik kicsi másik pici

Életünk.

Friss topikok

  • zsopicur: @triszt: ja igen tenyleg. amugy a nagykovet azt magyarazta h a fovarost ok ugy hivjak h buganda de... (2018.10.23. 21:12) Project Woche+SPZ

Címkék

Ujra indul a ketkisnyuszi!!

2018.09.24. 22:50 zsopicur

Ugy döntöttem, hogy sokak keresere (2 ember XD) ujra inditom a ketkisnyuszi blogot:).

itt vannak a kepek a leirtakhoz:):

https://drive.google.com/open?id=1tzbf3umpGUjWeSyRIgKdcMJed5ZFmVjS

Kezdjük is el, tehat:

2018.09.24. van es minden csodalatos! Akos elkezdte a sulit, meg tart a lelkesedes, Aron pedig tul van az elsö Vorschuleausflugon a Krokoseumba meg egy indianos szülinapi partyn. Most igy nez ki egy hetünk:

hetfö: Akosnak sakszakkör, Aronnak szaraz es viziedzes (uszas)

kedd: Akos szaraz edzes

szerda: Aron uszik

csütörtök: Akos ugrik (mar 5m-röl) Aron sportol

pentek: tenniszeznek 

+heti 2x van logopedus random idöpontokban+Aronnak havonta 1s Vorschule.

Gabor visszakerült az regi (uj) praxisaba es nekem is megy a szeker a Johnny Cash show-val. 

2 hettel ezelött hetvegen voltunk a jotekonysagi sütivasaron a templomban meg utana a vadasparkan, gyönyörü nap volt, most hetvegen meg szombatunk elmentünk Akos hallesserült oszt tarsaval Elisabethtel meg az anyukajaval Peißnitzra es sarkanyt eregettünk, piknikeztünk, gesztenyet szedtünk, szoval tökeletes öszi delutan. Vasarnap eredetileg lusta napot terveztünk, de aztan irt Rabi Marci h megmutatja a piciknek ol dolgoznak a paleontologusok meg a 45millio eves leleteket es tart privat vezeteset egy mar bezart Hallei muzeumban. Hat ez remek, Gabor maradt a lusta napnal, de mi a picikkel elmentünk. A muzeumkertben epp valami Aliz csodaorszagban öszi kiadas volt, rengetek program jatek a gyerekeknek, meg virsli, prosecco, kakao mint kiderült mindez a hallei hajlektalanok jovoltabol. Hat ahogy elneztem, idejük az van:). de nagyon rendesek voltak tenyleg, nem is olvatam rola seol hogy ilyesmi van pedig mennyire jo volt. Lehet piciket az eletben nem rangatom el onnan ha nem kezd el zuhogni, itt menekült mindenki haza, de nem mi! Irany a titkos muzeum. Eleg nagy hatassal volt a picikre, azota berendezek a Büdoban a sajat kis muzeumukat es non stop leltaroznak. Aron felirja a leltari szamot es lerajzolja a leleteket Akos pedig rekonstrulaja a szettört darabokat. Nagyon cukik :) Hihetetlenül okosan kedvesen halasan es jofejül viselkednek a picik. Delutanonkent ha epp nincs program akkor tanulgatunk Akossal gyakoroljuk az olvasat vagy fözünk/sütünk/tarsasozunk vagy csak siman jatszanak. Ma vettem egy uj könyvet, egyre többet olvasok fel nekik nemetül is, de azert pl most a meseket megint magyarul nezik. Akoson amr erzödik a nemet suli mar annyiban, hogy a magyarja egyre tragikusabb XD De pl egy disney meset nem hiszem, hogy megertenenek ugy nemetül, mint magyarul, bar ki tudja. Aron csak akkor mond meredekeket mikor hozom el az ovibol, pl ma :  "kepzeld anya ma Mittagessen utan eppen e babytischt abwischeltem " XD XD Akos nem mond nemet szavakat ö igy beszel most magyarul: a "tanitotneni megmutati vagy elolvasi" a suk sükölest is toljak nagyon, de azert összesegeben azert szerintem szepen es valasztekosan beszelnek magyarul ha odafigyelnek :) Aron ma azt mondja: ha nagy leszek bizto sok lany szerelmes lesz belem :) ajajj. Akos is csajozik ezerrel es nagyon jol megvan az osztalyaval. Ja szombaton este meg babszinhaz elöadast is tartottak, de nem csak siman, ooo ugyan. szepen odakeszitettek a szekeket es keszitettek meghovokat, kelleltt venni jegyet es kaptunk pecsetet a kezünkre. a szindarabot nem artott volna talan elöre egyeztetni h miröl fog szolni mert bar nagyon igeretes volt a cime: az ördög legujabb talalmanya, eleg random volt az egesz. Valahol a maci szülinapja es a fankbol kinövö seprü robotnal vesztettem el vegleg a fonalat. asszem a lenyeg csak az volt h ne kelljen lefeküdni :D Beugro! 

Most penteken itt lesz Halleban a Johnny Cash show hallelujah! Aztan kezdödik a piciknek az öszi szünet! Ket het! Majd idö függö, hogy miket fogunk csinalni, de biztos, hogy sokat fogunk logni az Elisabethekkel  (kb a szomszedban laknak). Elmegyünk a Mayaba, ha szep idö  van Belantisba stb stb. Oktober 5.en meg Gabor picik emg en utra kelünk, engem kidobnak Erfurthban (Johnny Cash show) aztan mennek tovabb egy jo kis aribnb keroba a Hainich nemzeti park hataran. https://www.airbnb.de/rooms/6477110  Remelem nem fog vegig esni. Szoval ök aznap ott alszanak mar en emg reggel csatlakozom es kirandulunk, megnezzük a Baumkronenpfad-ot, 1261_web.jpgmeg van maszopark is, meg japan kert meg minden fele josag ami csak kellhet egy kis öszi kirandulashoz. Vasarnap jövünk vissza es utana ugye picikkel meg egy het szünet :) de azert logopedus meg sport lesz szerintem szoval unatkozni nem fogunk. Oktober 3. heteben Akosnak a suli helyett project het lesz. Ezalatt az egy het alatt is lesz nemet meg matek, de minden mas ora el lesz törölve a project miatt. Iden a project a vilag orszagai. Minden gyerek kap kis utlevelet es utazhatnak az orszagok között, egy egy orszag egy egy oszt terem es ott arrol az orszagrol tanulnak, dolgoznak, festenek, stb. Lesz Ausztralia, Mexiko, Afrika (igen tudom, hogy az egy kontinens de mindegy) meg par orszag eeees Magyarorszag!! :) Ildi meg Agi a ket magyar tanitoneni Akos sulijaban mar be is szervezett, ugyh megnyertem 400 gyerekkel a kokusz golyo keszitö allomast:) Penteken pedig megünneplven az egesz heti kemeny projektelest a gyerekek be is mutatjak a tanultakat tartanak kis prezentaciot 5 fös csoportokban (nagyok es kicsit vegyesen!) meg viszünk az orszagnak megfelelö kajakat es buliiii! Termeszetesen jön Aron is. Akosnak lesz egy kis urulogiai mütete okt 29 en, el is altatjak, meg ott kell aludnia a korhazban de en is vele alhatok, ugyhogy talan nem lesz olyan megrazo, meg nem egy komoly beavatkozas. Utana meg Haloween, mar kitalaltak, h verszopo denevernek öltöznek. Ezek a hirek, ezek a tervek, most mindenki kicsit taknyos meg köhög szokas szerint, meg Akosnak volt egy kis fülgyulladasa, nekem ma lemütöttek egy anyajegyet a hatamrol, de ezen kivül mindenki jol van es minden szuper:).

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketkisnyuszi.blog.hu/api/trackback/id/tr2014261025

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása